GA.png voor thermisch, akoestisch én esthetisch comfort!

ActiveWarmth is het slimme All-Electric verwarmingssysteem van Saint-Gobain. ActiveWarmth verwarmt alleen dáár waar het nodig is. Met andere woorden: de woning wordt alleen verwarmt daar waar de bewoner zich bevindt. Immers, waarom zou je ruimtes waar niemand is verwarmen? 

Het ActiveWarmth verwarmingssysteem is onzichtbaar verwerkt in de wanden. Via een bewegingssensor weet het systeem wanneer het ingeschakeld moet worden. De warmte van ActiveWarmth wordt egaal uitgestraald over de ruimte en is zeer comfortabel, waarbij ActiveWarmth zich tevens onderscheid t.o.v. andere systemen door een snelle opwarmtijd.

ActiveWarmth maakt gebruik van warmtestraling. Dit zorgt ervoor dat de luchttemperatuur niet direct verhoogd wordt en de lucht niet uitdroogt. De luchtsnelheid blijft onveranderd waardoor de ruimte comfortabel aanvoelt.


gyproc-activewarmth-zonder-tekst-01.png

Het ActiveWarmth bestaat uit de hoogwaardige HABITO®  wandplaat van Gyproc, voorzien van verwarmingspolymeer. Deze plaat is tevens stootvast en beschikt over goede geluidsisolerende eigenschappen. De afneembare plint zorgt ervoor dat je altijd een wandcontactdoos kunt verplaatsen of kun toevoegen en dat de transformator onzichtbaar verwerkt blijft in de wand. De Isover glaswol wordt gebruikt om akoestische prestaties te waarborgen en om energieverlies minimaal te houden.

 

 

Voordelen Saint-Gobain ActiveWarmth 

ActiveWarmth heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditionele en nieuwe systemen:

  • ActiveWarmth is een intelligent wandverwarmingssysteem
  • Het eerste integrale totaalconcept voor hoogwaardige woningrenovatie aan de binnenzijde van de woning
  • Bouwkundige en bouwfysische aanpassingen
  • Staat voor comfortabel wonen en verantwoord energieverbruik
  • Het huis dat mensen verwarmt in plaats van zichzelf
  • Zeer hoog rendement, all electric
  • Snelle opwarmtijd / geluidsreductie / geintegreerde multifunctionele kabelgoot
  • Onderhoudsvrij en levensduur minimaal 30 jaar

Het Activewarmth systeem is dus bij uitstek geschikt voor het verduurzamen van bestaande woningen. Randvoorwaarden zijn wel dat er een warmteterugwin-installatie (WTW) aanwezig is en dat het huis rondom goed geisoleerd is.

 

De slimste weg van energielabel G naar energialabel A

“Het creëren van een fijne omgeving om te wonen”, zo luidt onze visie in het kader van verduurzaming en dat is waar wij ons iedere dag weer hard voor maken. Natuurlijk betekent dat ook, dat we waar mogelijk energieverspilling willen voorkomen en liever nog, een gebouw energieneutraal willen maken. Uiteindelijk zullen gebouwen naar aanleiding van voorgeschreven richtlijnen vanuit het kabinet van het gasnet afgesloten moeten worden en daar spelen wij graag op in, liefst nu al!

Dat is één van de redenen waarom Gepla BV zeer enthousiast is en partner is geworden van GA, waar ActiveWarmth onderdeel van uitmaakt. Los van het energie-aspect heeft deze aanpak namelijk nóg een aantal voordelen. Zo bent u bijvoorbeeld verlost van radiatoren, waardoor er veel meer creativiteit ontstaat om de ruimtes in te delen. Ook van het feit dat dit systeem bijzonder onderhoudsvriendelijk is, plukt u de vruchten. Dat maakt namelijk dat u, los van de reducering in termen van milieubelasting, ook nog eens lagere lasten geniet.

De energetische verbetering en daarmee de verlaging van de CO2 uitstoot van gebouwen, is niet altijd eenvoudig. Elk project heeft immers verschillende uitgangspunten en er zijn vaak verschillen in te bereiken ambitieniveaus. Daarbij dienen allerlei werkzaamheden vanuit bouwkundige- én installatietechnische invalshoek gecombineerd te worden. En de uiteindelijke prestatie dient correct te worden voorspeld en te worden gegarandeerd.

Gepla BV en haar partners adviseren, doen de engineering, monteren, installeren én garanderen een succesvolle transformatie naar energielabel A. Bijzonder om te vermelden is, dat Gepla BV aan de wieg heeft gestaan van dit systeem en reeds diverse pilotprojecten succesvol heeft uitgevoerd. Een pioniersrol die niet onopgemerkt is gebleven en die ons recent twee prijzen heeft opgeleverd.

Contact

Wilt u meer informatie over wat Gepla BV voor uw organisatie kan betekenen? Onze collega en duurzaamheidsspecialist Wiljo Mackus helpt u graag!

 

MEER WETEN?

Neem contact op met:

WILJO MACKUS
Technisch Commercieel adviseur / ActiveWarmth specialist
T. 088 - 324 81 41
+ stuur een e-mail